Header image  

ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ

Header image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Író-olvasó találkozó Bosnyák Viktóriával

Header image

 

Bosnyák Viktóriáról >
 
         

 

 

2010. április 9-én, pénteken ellátogatott iskolánkba a Tündérboszorkányok írónője.
A találkozót lázas olvasás előzte meg. Amikor Bosnyák Viktória elfogadta iskolánk meghívását néhányan már olvasták könyveit, de a többség ezután ismerte meg a Magyarórafalván kalandozó Danit, a Nevenincs erdő lakóit, Jóhegyi Lacit és a Békés Utcai Általános Iskolában zajló különleges történéseket.
Három turnusban találkoztak vele diákjaink a kistornateremben, hiszen a könyvtárba nem fértünk volna be.

 

 
   

Header image

 

A 3. osztályosok a Tündérboszorkány regény keletkezéséről, szereplőiről faggatták az írónőt. Mesélt legújabb könyvéről a Mantyusokról is. A kivetítőn képeket is láthattunk Tomiról, akit a manóból átváltozott kutya szabadított meg a félelmeitől. Neve a manó és kutyus szóból jött össze.

A 4. osztályosok is sok kérdéssel bombázták Viktóriát. A gyerekeknek képtelen rajzokból kellett felismerniük olyan tárgyakat, amelyeket a hétköznapokban is használnak. A beszélgetés egy történet kitalálással fejeződött be.

Az írónő a diákok közreműködésével a Magyar értelmező kéziszótár találomra kiválasztott szavaiból kerekített egy vidám történetet, melynek „természetesen” a helyszíne Kecskemét és a Zrínyi iskola volt.

Header image

 

A 8. osztályosoknak az írónő először fordításairól beszélt, kiemelve a Breaking Dawn-t, melynek során elmesélte milyen „nehézségekkel” kellett megküzdenie a fordítás során. Azután felolvasott most készülő könyvéből, melyet a blogján folyamatosan lehet követni. Címe Lovessense, mely egy különleges varázserejű olaj....., melyet a valóságban az írónő barátnője állított össze különböző illatokból és a résztvevő diákok meg is szagolhatták.

A találkozó vidám hangulatban telt, a gyerekek sokat kérdeztek és érdeklődve hallgatták az írónőt. Mindegyik találkozó könyvdedikálással fejeződött be.

 

Header image

 

 

 

Header image

 

Header image